Värdet av Sunset Balcony

Funderar du på att sälja och flytta från en fastighet som inte har så bra sol och utsiktsläge? Med Sunset Balcony kanske du inte behöver flytta för att få sol- och utsiktsläge? Ska du köpa en tomt eller hus du kan köpa ett billigare läge som du sen förser med Sunset Balcony. Alla vet ju att priset för en fastighet påverkas väldigt mycket av läget. Sunset Balcony är en snyggt designad, mysig paviljong eller lusthus. Vill du sola och se utsikten eller vara ifred – åk upp och lägg dig i hängmattan. Väljer du tillval med solcellsladdning fungerar Sunset Balcony även på platser utan fast elförsörjning.

Jämför gärna kostnaden för Sunset Balcony med andra säsongsrelaterade fritidsprodukter (exempel – nya produkter med hög kvalité´):
– Vattenskoter: 200.000kr
– Motorcykel : 200.000 kr
– Fyr-hjuling ATV: 125.000kr
– Motorbåt/ Daycruiser: 350.000 kr
– Sunset Balcony (ca) : 250.000 kr
– Husbil: 700.000kr

Vi har fått många kommentarer från speciellt kvinnor som gärna skulle vara mer hemma med en Sunset Balcony för att njuta av sol och utsikt hellre än att åka bort med båt, husbil eller motorcykel.

God grannsämja och behöver man tillstånd?
Generellt behövs INTE något tillstånd eftersom Sunset Balcony är liten, på hjul och lätt flyttbar (som en husvagn, uppställd båt, byggbod etc.).
Vidare är Sunset Balcony mindre och lägre än förutsättningarna för en friggebod (under 15 kvm och 4,5 m hög). Skall man bygga in Sunsetbalcony permanent med en terrass etc. så kan tillstånd behövas.
Handläggning och tolkning av regelverken är dock väldigt olika mellan olika kommuner, områden och handläggare. På många håll går det enkelt, man är  positiv, snabb och hjälpsam och på andra håll kan det upplevas som tvärtom.
Det behövs som regel inte tillstånd för att flyga, filma och se på omgivningarna med en drönare som kan likna situationen med en Sunset Balcony. Reglerna för drönare har “lättats” från 2018 (läs gärna mer på transportstyrelsen.se/dronare) Obs! att kränkande bilder inte får tas.
God grannsämja är alltid trevligt och viktigt men tyvärr förekommer det ju att grannar inte kommer överens om t.ex eldning, skuggande träd eller en smattrande flaggstångslina. Ett bra sätt är att tala med grannarna om situation och planer för att vara eller bli överens. Att samverka och hjälpas åt med t.ex. övervakning eller andra gemensamma saker brukar också vara bra för att behålla eller skapa en god grannsämja.

Se vidare på bildgalleriet med Sunset Balcony och hur den passar in i olika sammanhang.

Sunset Balcony modeller

”Utsikt och fika”

Storleken på terrassen är 2×3 meter. Golvhöjden är 8 meter (ger en utsikt upp till 10 meter). Högre modeller kan erbjudas (efter 2020).
Den är batteridriven och kan även laddas via solceller (tillval). Inredning och medföljande tillbehör är:
• Parasoll (2×3 meter) med golvfäste samt skyddsduk.
• Trägolv
• Soffa, stolar och bord för 7 personer samt en hängmatta
• Trappa samt skydds- och avskärmningsstaket på marken.
• Vind- & höjdmätare.
Maximal lastvikt är ca 665kg, dvs för ca 7 personer + ca 100kg inredning etc..

Sunset Balcony – ”Barhäng”

Samma som modell 1 ovan med 4 barstolar och barbord istället för soffa och stolar

Specialmodeller kan beställas för restaurang, konferensanläggning och scener etc. med varierande plattformsstorlek, höjd, vikt och inredning. Den kan även användas t.ex fågeltorn eller jakttorn (lämpligt med tillval solcellsladdning). Vi kan erbjuda många olika alternativ och vi har stor leveranskapacitet.
Begär förslag och offert: sol@solutsikt.se

Jakt- och Vakttorn – mindre modell utan hjul för separat trailer

Se bilder och ritningar under Foto och Film. Modellen levereras 2:a halvåret 2020.

Storleken på terrassen är 1,5*2,5 meter. Golvhöjden upp till 8 meter.
Den är batteridriven och kan även laddas via solceller (tillval). Inredning och medföljande tillbehör är:
• Parasoll (1,5×2,5 meter) med golvfäste samt skyddsduk
• Trappa samt skydds- och avskärmningsstaket på marken.
• Vind- & höjdmätare.
Maximal lastvikt är ca 350 kg, dvs för 3-4 personer + ca 50 kg inredning etc.

Specialmodeller

Andra specialmodeller kan beställas för restaurang, konferensanläggning och scener etc. med varierande plattformsstorlek, höjd, vikt och inredning. Vi kan erbjuda många olika alternativ och vi har stor leveranskapacitet.
Begär förslag och offert: sol@solutsikt.se

Bilder / Pictures of SunsetBalcony